Als je tijd te kort komt……

“Ik heb geen zin meer om alles te moeten doen”. Maar ik word ook moe om het steeds weer aan anderen te moeten vragen. Uiteindelijk doe ik het dan zelf wel. Hoe meer werk, hoe meer ik me terugtrek. Tijd is dan mijn grootste tegenstander. Dacht ik het net even wat rustiger te krijgen door de corona geeft Esther (59) aan, moet er weer van alles adhoc geregeld worden. Esther doet haar werk tot in de puntjes! Ze laat niets aan het toeval over. Gewoon schouders eronder en gaan. Niet praten, maar doen. Ze houdt niet van “types” die, van alles roepen, maar niets doen.

Als inhoud gedreven professional, heb je te maken met klussen die ineens gedaan moeten worden en dat geeft druk. Je wilt het liefst de tijd nemen om

die uitdagende, ingewikkelde klussen te doen. Hoe maak je daar nu tijd voor en dat is vaak het probleem.

Je moet een grens aangeven, voor jezelf opkomen. Maar je wilt je collega’s ook niet extra belasten.

Jezelf belangrijk, goed genoeg en de moeite waard vinden terwijl je meer een persoon bent, die doe maar gewoon, doe je al gek genoeg is, voelt als gemaakt en onnatuurlijk. Voor jezelf opkomen en een grens aangeven, geeft een gevoel van onzekerheid. Die onzekerheid leidt tot blijven doen wat je deed, irritaties over jezelf en collega’s. Het gevoel dat je nog minder tijd hebt en niet meer tot rust komt. Hierdoor verlies je de ontspanning uit het oog.

Als professional doe je wat je te doen staat. Je doet je werk. Je grens aangeven, dat vergt moed en durf. Bespreek met collega’s en leidinggevende hoe je je voelt onder de tijdsdruk. Investeer, laat los en creëer. Hierdoor krijg je meer tijd, waardoor je creativiteit en plezier terugkomen. Dan maak je weer volledig gebruik van je potentieel.

Je hóeft niet iemand anders te worden. Sterker nog je hebt het in je: vertel wat je wil, wat je nodig hebt. Vanuit je passie voor accuraat- en kundigheid voelt het niet als: “ik kan het niet aan”. Maar dit is hoe ik op mijn best kan zijn!

Jezelf belangrijk, goed genoeg en de moeite waard vinden doe je, door zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven, dichtbij wat je doet en de manier waarop je dat doet. Je laat zien dat je het beste tot je recht komt als je de tijd krijgt wat je je klanten al jaren elke dag laat zien. Wie jij bent en wat jij biedt – niet meer en niet minder.

Ga op pad en kijk waar jouw uitdagingen liggen.

Met een duidelijk beeld van je talenten, drijfveren en je karakter krijg je weer de tijd om je werk perfect te doen. Ze weten wie je bent en waar je voor staat.

Zo kun jij de tijdsdruk loslaten en weer aan de slag met waar jij goed in bent.

Wil jij ook leren om de tijdsdruk meer los te laten en je potentieel meer tot uiting laten komen? Bel of mail me even voor een kennismakingsgesprek, om te kijken wat ik voor je kan doen.              Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal een half uur.

Neem contact op

Geen reactie's

Geef een reactie