Het te goed moeten doen!

Toen mijn collega en ik afgelopen week de voorbespreking van onze workshop deden, kwam mijn perfecte “ik” weer naar boven. Niets aan het toeval overlaten en alles tot in de puntjes georganiseerd. De reader die ik uit handen had gegeven, met het verzoek deze 16 maal te kopiëren, zag er anders uit dan gedacht. Dus alles zelf weer opnieuw gedaan.
Route beschrijving door een ander laten doen en een dag van te voren er achter komen dat deze niet klopt. Zie je wel ik kan het beter ook allemaal zelf doen.

Maar klopt dit ook? Moet je alles zelf doen? Of ben ik zelf misschien niet zo duidelijk geweest? Denkt de ander anders? Moet alles perfect en waarom? Is het pas oké als alles klopt? Ben ik dan pas oké?

Ik herkende als geen ander wat er aan de hand was. Als je iets doet, dan doe je het goed. Maar dan ook echt goed. Niet maar half. De eerste indruk moet perfect zijn. Ook mijn collega “ sloeg “ door, op elke stoel een tasje met alle info. Alle tasjes op dezelfde manier neergelegd! Ruimte netjes ingedeeld, noem maar op. De spanning loopt op, onrustig slapen, nek, schouders gespannen. Is het, het allemaal waard?

Maar het kan ook anders. Wat is realistisch en waar krijg je geen spanning van? Hoe kun je de controle loslaten en niet meer van alles moeten?

Als je uitlegt waar jij voor staat, wat jij belangrijk vindt en waarom, begrijpt de ander beter waarom een nette reader van belang is. Mag en kan de ander een foutje maken in de routebeschrijving? Is het een foutje, is er goed of fout?

Ben je pas oké als alles perfect is? En is het dan perfect, of is het nooit goed genoeg?

Tijdens de workshop vertrouwde ik op de kennis die mijn collega en ik, samen hebben. Ik hoef het niet alleen te doen en dat geeft rust. Het was niet helemaal perfect. Een woord heb ik niet kunnen uitleggen, wat overigens niemand heeft gemerkt. Wij hebben veel kunnen meegeven aan de deelnemers. Maar het mooiste was, dat wij er zelf erg veel energie van hebben gekregen en geen spanning of stress.

Vertrouwen op je kennis, op elkaar, meeveren, loslaten. Kwaliteit is prima. Maar het is belangrijk dat het je energie geeft en geen stress oplevert. Doe het voor jezelf en niet om door de ander oké gevonden te worden. Je bent goed, zoals je bent.

Wil jij minder stress ervaren? Bel of mail me dan voor een kennismakingsgesprek, om te kijken wat ik voor je kan doen. Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal een
half uur.

Neem contact op.

Geen reactie's

Geef een reactie