herhaling

Niet meer al die routine klussen…..

herhaling

“Ik heb geen zin meer in al die routine klussen. Maar ik word ook moe om het steeds weer aan anderen te moeten uit te leggen. Uiteindelijk doe ik het dan zelf wel. Hoe meer werk, hoe meer ik me terugtrek. Geef mij nou maar die uitzoek klussen.” Monique (48) is een inhoud gedreven professional, die zichzelf niet op de borst slaat, als de klus met succes is volbracht. Ze houdt niet van “types” die, zichzelf zo belangrijk vinden, en collega’s die met een ander zijn veren pronkt. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Als inhoud gedreven professional, heb je te maken met klussen die routinematig zijn en niet altijd even leuk. Je wilt het liefst die uitdagende klussen doen. Hoe pak je dit nu aan – en dat is vaak het probleem. Je moet jezelf belangrijk en goed vinden. Maar je wilt niet op de voorgrond treden. Doe maar gewoon.

Jezelf belangrijk en goed vinden terwijl je meer een persoon bent, die introvert, oog voor detail en perfectionistisch is, voelt als gemaakt en onnatuurlijk. Jezelf anders voor doen dan gewend, geeft een gevoel van onzekerheid. Die onzekerheid leidt tot uitstellen, toch weer zelf die klus doen, irritaties over jezelf en collega’s. Het gevoel dat je niet alle potentieel uit jezelf haalt waardoor de uitdaging en groei al lang verdwenen is.

Als professional doe je wat je te doen staat. Je doet je werk. Draag die routine klussen over aan collega’s die dit leuk vinden. Investeer, laat los en creëer. Hierdoor kun jij je richten op die uitdagende klussen, waar je volledig gebruikt maakt van je potentieel.

Je hóeft niet iemand anders te worden. Sterker nog je hebt het in je: vertel wat je kan, welke ideeën je hebt en wat je nodig hebt. Vanuit je passie voor detail en kundigheid voelt het niet als: “ kijk mij eens goed zijn”. Dit is wie jij bent!

Jezelf belangrijk en goed vinden doe je, door zo dicht mogelijk te blijven bij wie jij in het dagelijkse leven bent, dichtbij wat je doet en de manier waarop je dat doet. Je laat zien wat je je klanten al jaren elke dag laat zien. Wie jij bent en wat jij biedt – niet meer en niet minder. Ga op pad en kijk waar jouw uitdagingen liggen.

Met een duidelijk beeld van je talenten, drijfveren en je karakter krijg je weer uitdaging in je werk. Ze weten wie je bent en waar je voor staat.

Zo kun jij de routine klussen loslaten en weer aan de slag met waar jij goed in bent.

Wil jij ook die routine klussen meer loslaten en je potentieel meer tot uiting laten komen? Bel 06 10 85 99 58 of mail naar info@aves-coaching.nl voor een kennismakingsgesprek, om te kijken wat ik voor je kan doen.
Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal een half uur. 

Geen reactie's

Geef een reactie