Voor de professional die nooit een steek laat vallen

Het gaat niet om de “inhoud”…..

“Ik ben zo moe van mensen die altijd maar met een oplossing komen.”  Maar ik word ook moe om dit steeds weer aan anderen te moeten uit te leggen. Uiteindelijk sluit ik me maar af. Hoe meer oplossingen, hoe meer ik me terugtrek. Marlies (35) is een inhoud gedreven professional, die heel hard werkt, twee jonge kinderen, nog wil sporten, etc., maar eigenlijk te moe is. Ze houdt alle ballen in de lucht en collega’s , vrienden, familie hebben allerlei oplossingen voor haar. “Maar waar gaat het nu echt over”?

Als inhoud gedreven professional en moeder, heb je te maken met vele ballen die je in de lucht wilt houden. Maar hoe doe je dit dan, als je ook veel dingen leuk vindt. Hoe pak je dit nu aan – en dat is vaak het probleem.

“Je wilt gehoord worden”!

Jezelf kunnen uitspreken en voelen hoe dit voor je is. Maar vooral begrip en een luisterend oor van de ander. Jezelf niet anders voor doen dan dat je je voelt. Je hoeft niet de sterkste te zijn en de “ toko” draaiende te houden. Spreek uit wat je nodig hebt en vraag de ander alleen even naar je te luisteren. “ Het gevoel er gewoon even laten zijn” .

Als professional doe je wat je te doen staat. Je doet je werk en nog veel meer. Praat, vraag en ontspan. Hierdoor wordt je gehoord, gezien en kun jij gaan ervaren wat je nodig hebt.

Jezelf belangrijk vinden doe je, door zo dicht mogelijk te blijven bij wie jij in het dagelijkse leven, dichtbij wat je doet en wat je nodig hebt om weer te kunnen ontspannen en genieten, net zoals op vakantie.

Met het uitspreken van wat je werkelijk voelt, krijg je een duidelijk beeld van je behoeftes en kun je daar naar gaan handelen.

Zo kun jij op een ontspannen manier verder met wat voor jou belangrijk is.

Geen reactie's

Geef een reactie