Wie is jouw grootste tegenstander?

“Ik moet zoveel van mijzelf”. Maar ik word er zo moe van. Resultaat is dat ik door ga tot ik niet meer kan of helemaal niets meer doe. Hoe meer “to do” op mijn lijstje, hoe harder ik werk om de klussen te klaren. Of hoe meer ik tot niets kom. Het is hollen of stilstaan. Dat is wat ik de afgelopen weken hoor van coachees in mijn praktijk, die eerst aan anderen denken en als alles klaar is aan zichzelf. Echter het is nooit klaar, dus wanneer zijn zij aan de beurt?

Ben jij zelf ook je grootste tegenstander?

Als professional die van alles van zichzelf moet, heb je te maken met zaken die nooit af zijn. Je wilt alles zelf doen en hebt geen hulp nodig. Hoe zorg je ervoor dat je niet opgebrand raakt? en dat is vaak wel het resultaat.

Je wilt graag wat meer rust en tijd voor jezelf. Maar je wilt niet zeuren of klagen. Hard werken hoort er nu eenmaal bij.

Niet de ander, maar jijzelf bent je grootste tegenstander.

Jezelf op de eerste plaats zetten, is niet wat je van huis uit hebt mee gekregen. Dat voelt ongemakkelijk en schuldig. Voor jezelf kiezen en zaken uit handen geven, voelt als falen, niet goed genoeg zijn. Dit gevoel leidt tot uitstellen, irritaties over jezelf, de ander en uiteindelijk tot vermoeidheid. Het gevoel dat je niet meer kunt en alle energie is verdwenen.

Als professional en mens doe je waar je voor staat. Je doet wat je wilt en kan. Vraag hulp aan anderen om de overige zaken te doen. Het merendeel van de mensen, willen graag anderen helpen.

Je kunt je ook afvragen of alles wat van jou moet, ook echt noodzakelijk is. Wie zegt dat het allemaal moet? Kan het niet wat minder? Investeer, laat los en vraag hulp. Hierdoor kun jij je richten op de dingen, waar jij weer energie van krijgt.

Je hóeft niet van alles te moeten. Sterker nog je bent niet geboren met het woordje moeten. Je hebt de vrijheid in je. Vanuit je drive om de zaken goed en volledig te doen, kun je dit talent ook inzetten voor je zelf. Dan voelt het niet als moeten, maar als willen en heb je een keuze!

Mild zijn voor je zelf. Belangrijk genoeg zijn, om te kiezen wat jij graag wilt en hier zelf een goed gevoel over hebben. Dit doe je door te onderzoeken waar jij energie van krijgt en wat jou ontspanning geeft. Dit heb je altijd al in je gehad, dus sta daar eens bij stil en kijk wat je wilt!

Met een duidelijk beeld van je talenten, drijfveren en je karakter krijg je weer energie en begrijp je waar het moeten vandaan komt.

Zo kun jij klussen loslaten en weer aan de slag met waar jij weer energiek, trots en blij van wordt.

Wil jij ook onderzoeken waar het moeten vandaan komt en weer energie krijgen om te doen wat jij wilt? 
Bel of mail me even voor een kennismakingsgesprek, om te kijken wat ik voor je kan doen.  Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal een half uur.

Neem contact op.

Geen reactie's

Geef een reactie