Zet de eerste stap naar een ontspannen vakantie

“Alles moet nog even geregeld worden voor de vakantie” zei mijn collega. Alle mails wegwerken, alle klussen klaar, alles overdragen aan een collega. Gelukkig een dag eerder vrij voor het huis, de tuin, de was, boodschappen, etc. Maar dan weet ik zeker dat ik met een gerust hart weg kan gaan. Uitgeblust in de auto en dan eerst 4 dagen bijkomen.

Herken je dit? Alles moet klaar, netjes, opgeruimd, schoon en op jouw manier gaan?

Eigenlijk wil je dit niet meer, maar hoe doe je dit dan anders? Je houdt van netjes, structuur en schoon, etc. Dat is zoals je het hebt meegekregen van huis uit.

Als professional die nooit een steek laat vallen, is het elk jaar weer een klus om alles voor elkaar te krijgen voordat je echt met vakantie kan. Je wilt het liefst alles op jouw manier doen. Hoe laat je dit los – en dat is vaak het probleem.

Je moet taken uit handen geven. Maar je wilt de controle niet loslaten. Jouw manier werkt toch?

De controle loslaten en de ander vertrouwen geven. Dat is lastig als je niet weet hoe het anders kan. Dit geeft spanning en stress. De ander doet het anders dan jij. Je kunt niet overzien of het wel allemaal goed komt. Het resultaat is dat je alles zelf doet, prikkelbaar bent en dat de aanloop naar je vakantie geen voorpret is, maar hard werken!

 Als mens doe je wat je te doen staat. Hard werken en doorgaan tot alles geregeld is. Maar het kan anders. Bespreek met je collega, partner, kinderen, etc. wat zij kunnen doen en draag de verantwoordelijkheid over. Laat de controle los, geef vertrouwen en overleg wie wat wil doen. Hierdoor kun jij die zaken regelen, waar jij goed in bent.

Zaken regelen die jij leuk vindt en haalbaar zijn. Het wordt echt geen puinhoop. Sterker nog, je wordt zelfs op andere gedachtes gebracht.  Met jouw creativiteit en kundigheid ga je zelf ervaren dat het anders kan en voelt het niet als: “ het is allemaal maar half”. Je kunt het, ga het doen.

Ga vandaag nog in gesprek en doe het anders dan voorgaande jaren. Een eerste vakantie zonder spanning en stress. Begin vandaag. Op vakantie heb je alle tijd om te kijken wat deze eerste stap met je heeft gedaan. Ga tijdens je vakantie eens iets doen, wat je normaal gesproken niet zou doen.

Ga op “ontdekkingsreis”! Ontdek wat je allemaal kan doen als je de controle kan loslaten en kan vertrouwen op de ander.

Met een duidelijk beeld van je talenten, drijfveren en je karakter kun je weer ontspannen op vakantie gaan. Je weet waar je uitdagingen liggen en waar je ontspannen van wordt.

Zo kun jij de taken loslaten en ontspannen op vakantie gaan. Maar vooral bij terugkomst het gevoel vast blijven houden. 

Wil jij ook bij terugkomst van je vakantie de ontspanning vasthouden? Bel of mail me dan voor een kennismakingsgesprek, om te kijken wat ik voor je kan doen. Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal een half uur.

Link naar contactformulier.

 

Geen reactie's

Geef een reactie